ecologic
Titol
m1

L’Olivar.

Parlar de l’oli d’Oliva Verge Extra en termes purament gastronòmics com ingredient de cuinats o amanides crues és un tema superficial i curt, l’oli va més enllà de ser un producte alimentari. L’oli porta per si mateix una càrrega etnològica i cultural que forma part de l’historia de homes i dones de tots els pobles mediterranis. Forma part del paisatge i de l'economia bàsica de tota la comarca de "El Comtat".

La família Ferrando disposa d'un total de 40 hectàrees d’olivar entre els termes de Millena, Gorga i Penàguila, cultivades de manera ecològica amb molta cura, per a finalment produir la marca Ecotravadell, l'oli ecològic de l'almàssera.

El abonat és a base dels subproductes resultants de la extracció del oli, per una part la fulla d’olivera i per l’altra el “alperujo”, que és una barretja del pinyol i la polpa de l’oliva i del fem produït per l’activitat ramadera propera (principalment pollastres i borregos). La barretja es compostada durant tot l’any i s’aplica al camp per millorar l’estructura del sòl i alimentar a l’olivera.

Les plagues i infermetats del olivar es prevenen amb els mètodes tradicionals recolzats en els nous coneixents científics, sempre respectant la naturalesa i l’entorn.

Finalment la recol·lecció es du a terme al mes d’octubre de manera manual amb l’ajuda de professionals tan de Millena com dels pobles del voltant. L’oliva, que a primer hora del matí estava en l’arbre, a primer hora de la vesprada ja està en forma d’oli en els nostres dipòsits de inox per a preservar la qualitat i evitar la degradació.

accent
xarxes socials
Spain UK BloggerLogothumb Facebooklogoklein